GÂNDIREA MATEMATICĂ: Proces de robotizare



Gândirea exclusiv matematică duce la robotizarea fiinţei umane. Matematica, aşa cum se învaţă de obicei în instituţiile de învăţământ, se bazează pe sistemul decimal în care se folosesc exact zece cifre: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. Aceste cifre au valori diferite însă numai două dintre ele sunt cu adevărat relevante şi anume cifrele 0 şi 1, celelalte cifre putând fi exprimate prin cifrele de bază: 0 şi 1. Sistemul matematic ce foloseşte numai cifrele 0 şi 1, pentru a exprima celelalte cifre, se numeşte sistem binar.

Iată un exemplu prin care cifrele decimale pot fi exprimate numai prin două cifre, deci cu ajutorul a cifrei 0 şi 1.

0 = 0 0 0 0
1 = 0 0 0 1
2 = 0 0 1 0
3 = 0 0 1 1
4 = 0 1 0 0

ş.a.m.d.

Pentru a transforma numerele binare în cifre decimale trebuie să înlocuieşti cifra 1, din numărul binar, cu cifra 2 pe care o ridici la putere în funcţie de locul pe care îl ocupă cifra 1 şi să aduni cifră cu cifră. Rezultatul adunării va fi cifra binară exprimată printr-o cifră decimală. Astfel dacă 1 se află pe poziţia 4 puterea cifrei 2 va fi 0, dacă 1 se află pe locul 3 puterea cifrei 2 va fi 1, dacă 1 se află pe poziţia 2 puterea cifrei 2 va fi 2, iar dacă 1 se află pe poziţia 1 puterea cifrei 2 va fi 3. În concluzie vom avea următoarea formulă de transformare a numerelor binare în cifre decimale:

(2^n = 2 la puterea n)

0 = 0 0 0 0 = 0 + 0 + 0 + 0 = 0
1 = 0 0 0 1 = 0 + 0 + 0 + 2^0 = 1
2 = 0 0 1 0 = 0 + 0 + 2^1+ 0 = 2
3 = 0 0 1 1 = 0 + 0 + 2^1 + 1 = 3
4 = 0 1 0 0 = 0 + 2^2 + 0 + 0 = 4
5 = 0 1 0 1 = 0 + 2^2+ 0 + 1 = 5
6 = 0 1 1 0 = 0 + 2^2+ 2^1 + 0 = 6

ş.a.m.d.

După cum observi cifrele relevante pe care se bazează matematica sunt 1 şi 0. Sistemul decimal a fost introdus în matematică numai pentru faptul că uşurează calculele. Fiinţa umană, datorită faptului că are zece degete la mâini, dar nu numai pentru acest fapt, poate folosi mult mai uşor un sistem decimal decât unul binar.

De aici deducem că logica matematică se foloseşte de numai două elemente. Cu numai cu două elemente se pot construi teorii matematice foarte complexe. Chiar şi computerul funcţionează pe baza logicii binare. Cu toate acestea, deci cu toate că el funcţionează numai cu ajutorul a numai două elemente, computerul creează lucruri foarte complexe, el poate afişa text şi imagini, poate derula filme, poate construi lumi virtuale şi poate executa programe complexe care deţin inteligenţă artificială. Această logică matematică, care este de ordin binar, deci este formată din numai două elemente, nu poate duce însă întotdeauna la deducţii compatibile cu realitatea şi adevărul. De aceea nu trebuie să te bazezi exclusiv pe această logică. Cei ce se bazează exclusiv pe logica matematică devin robotizaţi în gândire, în vorbire şi în comportament.

Logica exclusiv matematică distruge capacitatea profundă de gândire, distruge creativitatea, distruge intuiţia, distruge capacităţile extra-senzoriale, deci distruge de fapt tot ceea ce defineşte fiinţa umană. Această logică duce la o gândire superficială de tipul: acesta este un lucru bun, acesta este un lucru rău, acest om este inteligent, acest om nu este inteligent etc.

Îți ofer un exemplu în acest sens din viaţa de zi cu zi. Există oameni care, dacă le spui că meditaţia este un lucru bun, îţi vor răspunde aşa:

„Într-adevăr ştiu că meditaţia este un lucru bun, însă nu am timp să meditez!”

Acest tip de gândire se poate traduce în felul următor:

„Ziua este formată din 24 de ore. 8 ore pe zi trebuie să dorm, deci îmi mai rămân 16 ore la dispoziţie. 8 ore trebuie să muncesc, deci îmi mai rămân 8 ore la dispoziţie. Din aceste 8 ore pe care le am trebuie să mă ocup de mine: să mănânc, să mă îmbrac, să fac cumpărături, să mă distrez, etc. Am socotit bine şi rezultă din socotelile mele că nu am timp să meditez.”

Dacă urmăm logica matematică acest tip de gândire este corect. Viaţa însă este mult mai complexă şi nu se poate calcula matematic. Pentru a ajunge la concluzii reale şi adevărate trebuie să gândeşti mult mai profund.

Prin meditaţie nu pierzi timp, ci câştigi timp. În momentul în care meditezi vei observa că mintea, psihicul şi trupul emoţional se vor linişti şi se vor clarifica. Prin aceasta vei putea accesa inteligenţa ta naturală şi vei începe să gândeşti în mod profund ceea ce va face să-ţi poţi planifica viaţa ta într-un mod mai eficient. Prin planificare eficientă, deci prin renunţarea la lucrurile inutile din viaţa ta, vei reuşi să câştigi timp deoarece vei reuşi să faci mai multe lucruri decât atunci când te ocupi tot felul de fleacuri care de fapt îţi îngreunează viaţa.

Prin meditaţie concentrarea va creşte în mod considerabil. Asta înseamnă că numărul de incidente neplăcute din viaţa ta va scădea în mod considerabil. Lipsa de concentrare duce de multe ori la tot felul de incidente neplăcute, la accidente şi probleme. Dacă îţi vei pierde concentrarea şi te afli la volanul unei maşini probabilitatea de a face un accident este foarte mare. Acest accident te poate duce la pierderi financiare, la răni grave şi chiar la moarte. Pierderile financiare înseamnă pierderea timpului deoarece acestea trebuie să le compensezi prin muncă, iar rănile te duc la pierderea timpului deoarece în acest timp s-ar putea să stai în spital, ceea ce duce din nou la pierdere de timp.

1 oră de meditaţie este echivalentă cu 3 ore de somn. După cum observi şi în acest caz mediaţia nu duce la pierderea timpului, ci dimpotrivă prin ea câştigi timp.

Dacă meditezi pe timp îndelungat şi profund vei constata că bolile se vor rări, că ele îşi vor diminua din intensitate, că te vei recupera mai repede şi chiar, în cele din urmă, ele vor dispărea. Prin acest fapt tu vei câştiga timp prin meditaţie, deoarece boala duce de fapt la pierderea timpului.

Aş putea să-ţi spun mult mai mult despre faptul cum meditaţia duce la câştig de timp şi nicidecum la pierderea timpului. Cred însă că exemplele de sus sunt destul de edificatoare în acest sens.

După cum observi logica matematică te poate duce la deducţii eronate, deci te poate duce la o gândire eronată, la o vorbire eronată şi în cele din urmă la un comportament nenatural. Una din cauzele anomaliilor ce se petrec în societatea noastră este faptul că oamenii sunt învăţaţi încă de mici să folosească acest tip de logică. Oamenii bogaţi, spre exemplu, cred că dacă acumulează multă avere şi multă putere vor fi mai fericiţi. Ei fac totul în această direcţie: ei sunt aceea care mint, înşeală, escrochează şi trimit oamenii să ucidă în acţiuni de masacrare a populaţiilor, acţiuni care sunt de obicei denumite ca fiind războaie. Fac acest lucru deoarece au interesul ca populaţia globului să se împuţineze şi astfel ei să aibă acces la mai multe bogăţii pe care le vor cumpăra cu bani creaţi din nimic.

Bogăţiile de ordin material, însă, nu sunt puternic înrădăcinate în realitate şi deci sunt în principiu iluzii. După ce va trebui să dezbraci costumul cosmic, deci după ce va trebui să renunţi la trupul material, vei constata că materia este iluzie şi nu vei mai putea beneficia de aceste bogăţii. Bogăţia care îşi va rămâne va fi formată din gândurile, vorbele şi faptele bune. Aceasta este singura bogăţie care te va însoţi pentru totdeauna.

Ne punem deci întrebarea:
„Cui bono ???”...deci cui îi foloseşte acest tip superficial de gândire ???

Tipul de gândire exclusiv logic foloseşte stăpânilor şi nicidecum oamenilor de rând. Dacă oamenii gândesc în mod superficial, atunci ei nu vor reuşi să descifreze codul complex prin care stăpânii transferă bogăţiile lumii din mâna celor harnici în mâinile lor. În plus, gândirea superficială nu ţine cont de fenomenele subtile ale Universului, deci o asemenea gândirea nu poate înţelege în mod profund lucruri esenţiale care sunt de fapt ştiinţă adevărată. Ştiinţa este putere. Dacă nu ai ştiinţă trebuie să te mulţumeşti a fi manipulat, trebuie să te mulţumeşti cu statutul de sclav. Pentru a te elibera din sclavie trebuie să ai o minte deschisă şi ştiinţifică pentru a putea recunoaşte că într-un Univers de o complexitate uluitoare există multe lucruri care nu funcţionează aşa cum gândeşte majoritatea oamenilor.

Mintea funcţionează ca umbrela. Dacă te afli în ploaie şi ai umbrela la tine este recomandat să deschizi umbrela pentru a te feri de ploaie. Dacă nu faci asta atunci te va ploua în cap. În acest mod funcţionează şi mintea. Ea funcţionează numai dacă este deschisă.

Pentru ştiinţă, pentru putere, pentru adevăr!!!

Autor: Mihail Ispan