BIG-BANG-ul: Paradigma problematică a modelului cosmologic



Modelul cosmogonic şi cosmologic susţinut de către aşa-zisele elite ale comunităţii „ştiinţifice” este teoria Big-Bangului. Big-Bang s-ar putea traduce în românește cu sintagma: Marea Explozie. Această teorie pleacă de la ideea că acum 13,7 miliarde de ani Universul nu ar fi existat. Ar fi existat doar un punct de natură specială, fără dimensiuni, numit singularitate, ce ar fi conținut o energie infinită. Acest punct ar fi ieşit din starea sa de singuralitate la momentul zero şi ar fi explodat. Această explozie, numită Big-Bang, ar continua şi în ziua de astăzi. Astrofizicienii ne spun că începând cu secunda 0^−43(citește zero la puterea minus 43) Universul ar fi fost conţinut într-o sferă de mărime extrem de mică şi anume într-o sferă cu diametrul de numai 10^−33 centimetri (nucleul unui atom are 10^−13 centimetri).

Această teorie are însă foarte multe probleme fundamentale.

.Ea nu poate să explice de unde provine acea „singularitate”.

.Ea nu poate să explice care a fost cauza aşa-zisei explozii.

.Ea nu poate să explice ce s-a întâmplat între secunda 0 şi secunda 0^−43.

.Ea nu poate să explice de unde a apărut materia.

.Ea nu poate să explice de unde a apărut legea gravitaţiei şi a inerţiei.

.Ea nu poate să explice de ce legile Universului sunt coerente.

.Ea nu poate să explice de unde a apărut energia necesară pentru a aduce în mişcare materia.

.Ea violează principiul întâi al termodinamicii care spune că energia şi materia nu se pot crea şi nu se pot distruge.

.Perioada inflaţionară de început a Big-Bang-ului violează regula care spune că nimic nu poate să se deplaseze în Univers cu viteze mai mari decât cea a luminii.

.Structura stelelor şi a galaxiilor arată destul de bine organizată şi nu corespunde cu legea entropiei care spune că structura unui sistem devine în timp mai haotică, deci devine din ce în ce mai puţin organizată.

.În fizică există o lege numită legea conservării momentului unghiular. Această lege spune că dacă un obiect rotitor se scindează într-un mediu fără frecare, piesele desprinse din el trebuie să se rotească în aceeaşi direcţie. În consecință, dacă Big-Bangul s-ar fi petrecut cu adevărat, totul ar trebui să se învârte în aceeaşi direcţie. Galaxiile, planetele şi sateliţii naturali se învârtesc însă în direcţii diferite.

.Dacă Big-Bangul s-ar fi produs cu adevărat, ar trebui ca materia să fie distribuită în mod uniform. În Univers, însă, materia nu este distribuită uniform, ci sub formă de roiuri de stele şi spaţii mari goale.

.Îţi poţi închipui că într-un punct fără dimensiuni se poate produce o explozie? O explozie are nevoie întotdeauna de spaţiu și timp.

.Teoria Big-Bangului spune că Universul ar fi apărut prin explozie. Natura foloseşte atât explozia cât şi implozia. Explozia este folosită de natură numai în procesele de distrucţie, iar în procesele de construcţie este folosită implozia.

.Această teorie presupune că vârsta celei mai vechi stele ar fi de cam 12-13,2 miliarde de ani. Aici susținătorii acestei teorii confundă întregul Univers cu Universul observabil. Se prea poate ca în afara Universului observabil să existe stele mult mai vechi.

Teoria Big-Bang nu poate fi adevărată.

Autor: Mihail Ispan