Etimologie: Acord




Acord = a + cord = a inimii = învoire a inimii = act înfăptuit din inimă
A este un articol posesiv sau genitival. Exemplu: a lumii, a fetei, a noastră.
Cord = inimă; Inima simbolizează relația cu divinitatea, iubirea, empatia și centrul conexiunii dintre oameni.
Acord = act încheiat între două ființe umane și care are la bază o relație divină bazată pe o încredere și o afinitate foarte mare. Acordul se poate negocia.

Termenul contract(contra + act) este format din două elemente lingvistice, anume din elementul de compunere contra și substantivul act. Contra înseamnă împotriva, iar act înseamnă document. În consecință, în conformitate cu etimologia, termenul contract înseamnă un document elaborat împotriva actului de voință a cel puțin uneia dintre părțile contractante. De obicei, un contract are două părți contractante, anume o persoană juridică și o persoană fizică. Persoana, în conformitate cu legea, este ficțiune, iar o ficțiune nu poate negocia. De aceea, contractul nu este negociabil. Contractul este elaborat întotdeauna împotriva actului de voință a persoanei fizice. Persoana fizică este un set de date alcătuit din date provenite prin nașterea omului și din date și simboluri inventate de autorități.

Concluzia: Acordul se încheie numai între două ființe umane și este negociabil. Contractul se încheie între două ficțiuni numite persoane și nu este negociabil.

Autor: Mihail Ispan