Etimologie: Certificat




Certificat = Cert + i + fi + cat

Cert =cert = sigur

i = e, este, îi, i; Notă: i este un infix lexical și provine de la verbul a fi conjugat la modul indicativ, timpul prezent, persoana a treia, singular. Infixul lexical este purtător de semnificație, în timp ce inflixul gramatical nu este purtător de semnificație, ci denotă o formă gramaticală. Spre exemplu, în limba germană există infixe gramaticale care denotă pluralul sau genitivul.

fi = fiducie
cat = nivel cu sensul de valoare

Certificat = Cert + i + fi + cat = Cert(= cert = sigur) + i(= este) + fi(= fiducie) + cat(= nivel cu sensul de valoare) = Fiducie cu valoare sigură.

Certificatul este o fiducie cu valoare sigură.

Certificatul medical constatator al născutului viu este un titlu de proprietate. Acest titlu de proprietate este un titlu alodial. Termenul alodial provine de la termenul allodium care la rândul lui este înrudit cu termenii latini alodis și alaude. Proprietate alodială are următoarea semnificație: proprietate scutită de obligații feudale. Titlul alodial este titlul asupra unei proprietăți reale de tip alodial. Această proprietate este independentă de orice alt proprietar superior sau senior și este liberă de orice formă de impozitare și taxare. Proprietatea alodială este proprietate suverană și este deținută în mod absolut de proprietarul ei. Proprietatea alodială nu este subiectul niciunei rente, taxe, impozite, servituți sau alte asemenea obligații și nu depinde de vreo acceptare din partea vreunui superior sau senior.

Încă de la naștere, copilul deține deja o proprietate alodială formată din valoarea spiritualo-intelectuală, valoarea forței sale de muncă și valoarea proprietății echitabile.

Valoarea spiritualo-intelectuală este o valoare foarte mare deoarece omul poate crea diverse lucrări, invenții, inovații, optimizări ale unor procese de producție, iar toate aceste creații ale unui singur om poate aduce mașinii economice profituri de milioane sau chiar de miliarde de euro.

Valoarea forței de muncă este și ea o valoare foarte mare. Firma la care lucrează un om reține 99% din rezultatele muncii acelui om. Salariul, în România, este numai 1% din profitul realizat pe locul de respectiv de muncă. Înmulțește salariul tău cu 100 pentru a afla valoarea în bani a produselor create de tine și/sau a serviciilor oferite de tine într-o singură lună, înmulțește rezultatul obținut cu 12 pentru a afla valoarea în bani a produselor create de tine și/sau a serviciilor oferite de tine pe timp de un an, după care înmulțește rezultatul cu numărul de ani în care ai activat în acea firmă pentru a afla valoarea în bani a produselor create de tine și/sau a serviciilor oferite de tine. În acest fel afli valoarea proprietății exprimate în bani create de tine prin forța ta de muncă.

Valoarea proprietății echitabile este și ea foarte mare. În România, proprietatea echitabilă a unui cetățean român este de cca. 1 ha de pământ. Prețul unui 1 ha de pământ este actualmente (2017) evaluat la cca. 5.000 de euro, însă mai important chiar decât acest preț este valoarea în bani care se poate obține din exploatarea acelui 1 ha de pământ. Pe acea suprafață de pământ se pot cultiva legume și fructe. În acest caz valoarea profitului rezultat din expoatarea acestei suprafețe de pământ este relativ mică. Pe acea suprafață de pământ se pot amplasa panouri solare sau eoliene pentru a obține energie electrică, se pot amplasa sonde de extragere a țițeiului, se pot construi mine pentru extragere de minereu, aur, argint sau alte minereuri prețioase. În acest caz, se pot obține profituri uriașe de pe acea suprafață de teren.

Însumând toate aceste trei valori ale ființei umane, deci valoarea spiritualo-intelectuală, valoarea forței sale de muncă și valoarea proprietății echitabile rezultă o valoare foarte mare, probabil de mai multe milioane de euro.

Fiducia este în fapt un contract între un constituitor și un fiduciar în vederea administrării unui patrimoniu. Constituitorul este beneficiarul, în timp ce fiduciarul este administratorul. În sensul juridic al cuvântului, termenul fiduciar înseamnă „de încredere”. Fiduciarul are responsabilitatea legală de a acționa numai în interesul constituitorului.

Certificatul de naștere certifică nașterea unei fiducii, adică nașterea unui contract între un constituitor și un fiduciar. Costituitorul este cel menționat în certificatul de naștere, în timp ce fiduciarul este corporația România. Altfel exprimat, beneficiarul este cel menționat în certificatul de naștere, în timp ce corporația România este administratorul. Acest certificat este bazat pe o înșelăciune. Înșelăciunea constă în faptul că noul-născutul nu are capacitatea de a încheia contracte. Acest contract este semnat de mama nou-născutului, în ciuda faptului că ea nu are nicio împuternicire de a semna acest contract.

Certificatul de naștere este o fiducie, adică este un contract încheiat între posesorul certificatului de naștere și corporația România. Prin acest contract, posesorul acestui certificat predă corporației titlul proprietății sale alodiale în vederea administrării proprietății sale de către corporația România. În acest fel, posesorul certificatului de naștere devine constituitorul și beneficiarul, în timp ce administratorul corporației devine fiduciarul și administratorul proprietății alodiale a constituitorului. Administratorul corporației preia certificatul de naștere în original și îl tranzacționează la bursa de valori. Cea mai sigură și mai valoroasă fiducie este certificatul de naștere deoarece numai omul poate produce mărfuri și poate oferi servicii în mod direct, prin faptul că el produce aceste mărfuri și oferă aceste servicii, sau indirect, prin faptul că el inventează mașini, automate și roboți care participă la producerea de mărfuri și oferta de servicii. Acesta este motivul pentru care statul confiscă întotdeauna certificatul de naștere în original și îl tranzacționează la bursa de valori.

Administratorul corporației își încalcă în mod flagrant responsabilitatea sa legală, care provine din funcția sa de fiduciar, prin faptul că nu oferă dividentele cei îi revin beneficiarului care este în fapt constituitorul fiduciei.

Autor: Mihail Ispan