COPACUL: Regele Pământului




Divinitatea este forța infinită, atotputernică și omniscientă care a creat Universul. Ea ne vorbește prin intermediul formelor și fenomenelor din Univers. Limbajul ei îl putem numi „limbaj divin”. Limbajul divin este cel mai puternic limbaj din Univers. El este în fapt infinit de puternic deoarece are o profunzime infinită. Înțelegerea limbajului divin conduce la o evoluție spirituală foarte rapidă a omului. Fiecare formă și fenomen din Univers are o semnificație profundă pe care o putem denumi semnificație mistică. Această semnificație mistică nu poate fi înțeleasă de omul materialist. Omul materialist se identifică cu trupul său și dorește să profite cât mai mult de simțurile sale ceea ce conduce la neputința de a-și folosi capacitățile avansate ale spiritului care sunt: înțelegerea profundă, intuiția, imaginația, creativitatea și puterea de concentrare. Pentru a înțelege semnificația mistică din cadrul limbajul divin este nevoie să devii spiritual. În acest articol te voi iniția în limbajul divin folosind fenomenul și forma ce poartă titulatura copac. În mod succint exprimat semnificația mistică a copacului este următoarea:Copacul este Regele Pământului!

Au existat unii oameni care și-au pus denumiri precum: faraoni, împărați, regi etc. pentru a desemna faptul că ei ar fi niște ființe foarte importante pe Pământ. Toți aceștia au fost însă numai niște mincinoși, escroci și ucigași. Rege nu este acela care minte, manipulează, escrochează și ucide, ci cel care oferă cel mai mult tuturor viețuitoarelor de pe Pământ. Cea mai importantă ființă de pe Pământ este copacul, iar celelalte plante sunt ajutoarele sale. Copacul este Regele Pământului. Coroanele purtate de regii umani sunt simbolul încornorării, în timp ce coroana copacului este o coroană divină deoarece ea i-a fost oferită copacului direct de divinitatea însăși.

Înainte de a înțelege că în fapt copacul este regele Pământului, este bine să știm câte ceva despre copac.

Copacul este o plantă perenă cu un sistem rădăcinos din care pornește un trunchi elongat pe care se află crengi cu frunze. El este cea mai importantă ființă a ecosistemului terestru. Copacul produce oxigen și absoarbe dioxidul de carbon din atmosferă oferind astfel viețuitoarelor de pe Pământ posibilitatea de a trăi. Copacul produce hrană pentru viețuitoare sub formă de fructe și nuci. Oamenii folosesc copacul și ca sursă de combustibil, cherestea, scoarță, latex, rășină și uleiuri esențiale.

Copacul asigură habitate importante pentru animale și plante. El este un habitat pentru plantele epifite precum: ferigi, mușchi, Hepatica transsilvanica(crucea voinicului) și orhidee. Copacul este habitat și pentru plante parazitice ca spre exemplu vâscul, dar și alte plante precum: licheni arboricoli, fungi și alte organisme. Copacul stabilizează solul, previne deșertificarea și scurgerea rapidă a apei de ploaie, produce umbră menținând astfel temperatura solului la un nivel acceptabil pentru viețuitoare. La umbra copacilor se află de obicei tufișuri, litieră și lemn în putrefacție ceea ce asigură habitate pentru animale și diverse organisme. În consecință, copacul asigură menținerea biodiversității și a echilibrului ecologic. Copacul este regele Pământului. Îți poți da foarte ușor seama de acest lucru prin faptul că el poate supraviețui chiar și în cazul în care toate viețuitoarele de pe Pământ dispar, însă în momentul în care dispar toți copacii majoritatea viețuitoarelor vor dispărea.

În lumea digitală, structura copacului este folosită ca algoritm de stocare și accesare a documentelor amplasate într-o bancă de date. Practica spirituală este formată din meditație, posturi corporale și respirație conștientă. Una dintre posturile corporale este aceea ce poartă denumirea de „copacul”. Practicarea posturii corporale „copacul” conduce la echilibru mental și trupesc. Altă postură corporală se numește „lumânarea” sau „copacul răsturnat” și este considerată regina tuturor posturilor corporale deoarece are efecte foarte benefice pentru trup și spirit.

Structura copacului este fractală și se regăsește în toate ființele din Univers. Ea se regăsește și în ființa umană în trei forme, anume în trup, în sistemul cardiovascular și în sistemul nervos.

Trupul reprezintă primul copac. Trupul uman are forma unui copac inversat. Capul reprezintă rădăcina, trunchiul omului reprezintă trunchiul copacului, iar mâinile și picioarele reprezintă crengile. Copacul este regele Pământului deoarece rădăcinile sale sunt în pământ. „Rădăcina” omului este capul și de aceea omul are potențialul de a se ancora în cer și deci de a deveni regele Cerului. Omul devine regele Cerului în momentul în care își definitivează ciclul evolutiv în urma căruia el devine Maestrul celor Două Lumi, adică maestru lumii materiale și celei spirituale.

Sistemul cardiovascular reprezintă cel de-al doilea copac. Componentele esențiale ale sistemului cardiovascular sunt: inima, ramificațiile vaselor de sânge și sângele. Inima reprezintă rădăcina. Cele mai mari vase de sânge, anume aorta și vena cava, reprezintă trunchiul, iar ramificațiile vaselor de sânge reprezintă crengile.

Sistemul nervos reprezintă al treilea copac. Componentele esențiale ale sistemului nervos sunt: creierul, măduva spinării și sistemul nervos periferic. Creierul reprezintă rădăcina. Măduva spinării reprezintă trunchiul, iar sistemul nervos periferic reprezintă crengile.

Copacul este o ființă socială, complexă și inteligentă. În subteran se regăsesc rețele vaste de rădăcini prin care rădăcinile unui copac sunt conectate la rădăcinile altui copac. Prin intermediul acestor rețele, copacii fac schimburi de nutrienți, carbon și apă. Prin intermediul acestor rețele, copacii trimit și semnale chimice, hormonale și de natură electrică cu ajutorul cărora ei comunică între ei. În consecință, copacii comunică și cooperează între ei.

Copacul este unul dintre cei mai mari artiști de pe această planetă. El însuși este o operă de artă de natură divină. Toate componentele sale, anume rădăcina, trunchiul, crengile, frunzele, florile și fructele, sunt încântătoare pentru toate simțurile umane. Copacul este muzical. În momentul în care bate vântul, crengile sale se mișcă în bătaia vântului, iar frunzele sale foșnesc creând astfel o melodie simfonică, armonioasă și plăcută. În interiorul copacului se află muzica însăși. De aceea, copacul este cea mai utilizată plantă în domeniul construcției de instrumente muzicale. Mirosurile emanate de rădăcinile, trunchiurile, ramurile, florile, fructele și rășinile copacilor sunt foarte plăcute.

Învață cât mai mult despre această ființă divină și minunată numită copac!
Intră în legătură cu copacul cu ajutorul tuturor percepțiilor tale!
Creează o legătură energetică între tine și copac!
Îmbrățișează, iubește și înțelege copacul!

Fii copac!
Fii Regele Pământului pentru a putea deveni Regele Cerului!

Autor: Mihail Ispan
17.09.2018