Etimologie: Energie




Energie = en + ergie = în + ergie = cea care cauzează activitatea

Termenul energie este format din prefixul en și elementul de compunere ergie. Prefixul românesc en din cuvântul energie are aceeași semnificație ca și prefixul românesc în. Prefixul românesc în este un prefix verbal care adaugă noțiunii de bază o nuanță factitivă. Exemplu: a încârliga = „a se face ca un cârlig” sau „a cauza producerea unui cârlig”. În consecință, prefixul românesc în din termenul energie are următoarea semnificație: a cauza, a fi cauza. Elementul de compunere ergie înseamnă, în acest context, activitate. În consecință, termenul energie înseamnă: cea care cauzează activitatea.

Definiție: Energie

Energia este entitatea care poate cauza activitate explozivă și implozivă. Activitatea explozivă constă într-o activitate ce conduce la modificarea unei stări în lumea materială. Activitatea implozivă este activitatea care conduce la inițierea vieții și la susținerea creșterii biologice. În lumea academică există o multitudine de definiții pentru energie ceea ce denotă faptul că nu se știe precis ce este energia. Spre exemplu, energia este definită a fi o forță, o mărime fizică, o capacitate, o proprietate, o abilitate ș.a.m.d. Toate aceste definiții sunt incorecte și confuze. După cum am afirmat mai sus, energia este entitatea care poate cauza activitate explozivă și implozivă.

Totul în univers este energie. Există mai multe tipuri de energie ce poate produce activitate explozivă. Printre acestea se numără următoarele tipuri de energie: energia electrică, energia termică, energia elastică, energia chimică și altele. Energia se poate transforma dintr-o energie de un anumit tip într-o energie de un alt tip, însă ea nu poate fi nici creată și nici distrusă. În consecință, energia este indestructibilă. Materia este energie. În consecință, materia este indestructibilă. Îți poți da seama de faptul că materia este energie din faptul că ea poate arde, arderea ei producând căldură și lumină care sunt în fapt energii. Chiar și piatra poate arde. Aceasta o poți observa din faptul că lava, deci piatra aflată în stare topită, este acompaniată de flăcări. Dacă dai foc unei bucăți de lemn și o lași să ardă până la capăt, bucata de lemn se va transforma în lumină, căldură și cenușă. Lumina și căldura sunt energii care pot conduce la activități explozive. Lumina se poate transforma în energie electrică. Căldura este o energie termică.

Energia ce poate produce activitate implozivă se mai poate numi energie germinativă deoarece ea poate cauza activitatea care conduce la inițierea vieții și la susținerea creșterii biologice. Germinația este procesul de trecere a unui germen din stare latentă la stare activă și care conduce la formarea unei noi plante sau a unui organ vegetal. Energia germinativă se regăsește în materia care a fost arsă în mod complet. Cenușa este rezultatul unei arderi complete. Cenușa nu este inflamabilă deoarece ea nu conține energie ce poate cauza activitate explozivă, ci conține numai energie germinativă care este o energie ce poate cauza activitate implozivă. Deoarece cenușa conține energie germinativă, ea se folosește în agricultură pe post de agent de fertilizare a pământului și care favorizează germinarea. Apa este și ea materie ce a rezultat dintr-o ardere completă și de aceea ea nu este inflamabilă și conține energie germinativă. În cercurile academice, apa este numită monoxid de dihidrogen deoarece este formată din doi atomi de hidrogen și un atom de oxigen. Dihidrogen înseamnă doi atomi de hidrogen, iar monoxid înseamnă un atom de oxigen. După cum observăm, apa este un monoxid de dihidrogen ceea ce înseamnă că hidrogenul din molecula de apă se află în stare oxidată. Oxidarea completă a combustibilului se numește ardere. În consecință, apa este rezultatul arderii complete a unui combustibil și anume a hidrogenului. Acesta face ca apa să nu fie inflamabilă și să conțină energie germinativă. Deoarece apa conține energie germinativă, ea se folosește pentru a uda pământul în vederea creșterii fertilității lui.

În univers totul este energie. Universul însuși este o energie. Energia nu a fost creată și nu poate fi distrusă. Altfel spus, energia este indestructibilă ceea ce înseamnă că ea este eternă. Ceea ce este etern este și infinit căci numai ceea ce este finit, deci numai forma, este efemer.

Forma este iluzie. Ea produce iluzia existenței interiorului și a exteriorului. Dacă pui apă într-un recipient, apa se va afla în interiorul recipientului ceea ce creează iluzia că recipientul ar avea un interior și un exterior. Dacă recipientul este gol vei sesiza faptul că aerul se va afla atât în interiorul cât și în exteriorul recipientului. De aici îți vei da seama că interiorul și exteriorul sunt numai iluzii și deci forma este și ea iluzie. Energia este eternă în timp ce forma este efemeră. Numai forma se dezintegrează pentru a fi din nou regenerată. Ființa umană nu este forma, ci esența energetică din ea care regenerează forma.

Ființa umană face parte din univers și este prin consecință energie. Energia este infinită, eternă și indestructibilă. Nu există moarte în sensul dispariției complete a ființei umane. Noțiunea de moarte, în sensul dispariției complete a ființei umane, este o noțiune intelectualistă, ateistă și religioasă prin intermediul căreia se induce frica în oameni pentru a le reduce nivelul de conștiință al acestora în vederea manipulării lor. Ființa umană este în fapt nemuritoare. Ea moare numai atunci când vrea ea. Atunci când se hotărăște să moară, ea se întrupează în universul material în care este dependentă de aer, hrană, apă și multe altele. Moartea este în fapt dependență. Ființa umană, întrupată în universul material, trăiește o viață cosmică formată dintr-un ciclul cosmic ce conține numeroase vieți terestre și astrale după care reușește să evadeze din acest ciclu prin identificarea ei cu scânteia divină din ea.

Autor: Mihail Ispan