Boala Hemoroidală = Hemoroizi patologici = Hemoroizi prolabați
În acest articol voi răspunde la următoarea întrebare:
„Vă salut cu respect, domnule Mihail Ispan! Vă rog să-mi iertați îndrăzneala de a vă scrie în privat, însă de aproximativ 2-3 luni sufăr de simptomele așa-zisei boli hemoroidale, refuzând operația chirurgicală. Am încercat diferite remedii naturiste în acest interval de timp, dar în zadar. Mi-ar fi de folos orice opinie sau sfat cu privire la cum aș putea elimina cauzele care au condus la așa ceva, deoarece ștința recunoaște că nu cunoaște în prezent cu adevărat cauza, ea doar enumeră câteva posibile cauze. Menționez că vă citesc cu atenție scrierile dumneavoastră pe care le consider pline de adevăr. Sper să aveți ínțelepciunea de a expune adevărul și cu privire la această boală. Vă mulțumesc anticipat!”
Înainte de a trece la subiect doresc să menționez faptul că nu am scris acest articol pentru a-mi dovedi înțelepciunea, ci pentru a te ajuta pe tine și pe tot ceilalți care se regăsesc în situația ta sau într-o situație asemănătoare. Și acum să trec la subiect.
Hemoroizii, pernele hemoroidale sau trânjii sunt structuri anatomice de tip vascular ce au formă de pernițe organizate sub formă de ciorchine. Aceștia se află în canalul anal și servesc la obturarea de ordin fin a anusului. Termenul hemoroid este utilizat atât pentru a se referi la structurile anatomice sănătoase cât și la cele patologice ceea ce poate crea confuzie. Pentru a evita confuziile, voi folosi termenul de perne hemoroidale pentru a mă referi la structurile anatomice sănătoase și termenul de hemoroizi prolabați pentru a mă referi la structurile anatomice de tip patologic. Pernele hemoroidale joacă un rol cheie în procesul de eliminare a deșeurilor din organism. În timpul mișcărilor intestinale, ele se umflă cu sânge devenind în acest mod mai mari. În acest mod, ele protejează canalul anal și amortizează ieșirea scaunului din intestine. După defecație, pernele hemoroidale nu se mai umflă și revin la mărimea lor inițială. Ele sunt importante pentru continența anală deoarece contribuie într-o proporție de 15-20% la exercitarea presiunii de închidere a anusului aflat în repaus. Atunci când trupul se încordează, presiunea intraabdominală crește ceea ce conduce la creșterea în dimensiune a pernelor hemoroidale. În felul acesta, ele ajută la menținerea închisă a anusului. În consecință, extirparea pernelor hemoroidale nu este recomandabilă deoarece ea poate cauza incontinență anală.
Termenul hemoroid, tradus din greaca veche, înseamnă „din care se scurge sânge”. În consecință, denumirea pernelor hemoroidale sugerează că acestea sunt făcute pentru ca din ele să se scurgă sânge. Pernele hemoroidale, pe lângă alte funcțiuni, sunt folosite de organism pe post de depozite de sânge în care se află deșeuri. Procesul prin care pernele hemoroidale se umflă se numește prolabare. Hemoroizii prolabați se fisurează în procesul de defecație ceea ce conduce la descărcarea lor. De obicei, procesul de descărcare are loc o dată la cam 30 de ani. Canalul anal are rolul de a regla eliberarea deșeurilor solide și lichide. Pe canalul anal se elimină cele solide, iar prin fisurarea pernelor hemoroidale aflate în canalul anal se elimină deșeurile aflate în sânge.
Boala hemoroidală este o afecțiune foarte frecventă și apare de obicei la oamenii cu vârsta între 45 și 65 de ani. Simptomele acestei afecțiuni sunt următoarele: dureri, sângerări anale repetate, supurații, mâncărimi și scurgeri de scaun. Această afecțiune este considerată a fi o boală jenantă și de aceea este tabuizată în societate ceea ce face ca discutarea ei în public să fie evitată. Majoritatea pacienților care suferă de această afecțiune suferă de pe urma simțământului de rușine ceea ce face ca aceștia să caute sfat și tratament numai după ce durerea depășește simțământul de rușine.
Medicii nu cunosc în mod precis cauzele bolii hemoroidale. Trupul deține capacitatea de a se regenera. Așa-zisa boală hemoroidală este în fapt unul dintre mecanismele de regenerare ale trupului prin intermediul căruia substanțele nocive și cele nefolositoare din sânge sunt eliminate. Simptomele nu provin de la așa-numita boală hemoroidală, ci de la regenerarea trupului. Durerile nu sunt un indiciu al bolii, ci aparțin mecanismului prin care trupul se regenerează. Prin ele, organismul detectează organul care trebuie regenerat și identifică locul respectiv. Scurgerile de sânge indică faptul că mecanismul de regenerare funcționează foarte bine. Sângerarea este o modalitate prin care hemoroizii prolabați se descarcă de substanțele nocive și de cele ce nu pot fi în mod complet digerate.
Uneori durerea și scurgerea de sânge durează doar câteva zile, alteori câte luni, însă aceste simptome vor trece cu siguranță ceea ce face ca hemoroizii să revină la mărimea lor inițială. În orice caz nu este bine să te supui operației de extirpare a hemoroizilor deoarece aceștia sunt organe ce au un rol foarte important în organism.
Terapia naturală de bază
Scopul terapiei naturale de bază este de a reduce durerea și de a obține un scaun cât mai moale posibil și o evacuare rapidă a intestinului fără eforturi prelungite. În următoarele rânduri voi descrie această terapie.
.Dietă bogată în fibre: semințe, fructe, legume, cereale integrale și leguminoase.
.Consumul de cam 2 litri de apă pe zi.
.Consumarea unei linguri pline de semințe de in după fiecare masă după care se bea cel puțin cam două căni de apă = 0,6 l. Aceasta produce un scaun moale.
.În fiecare dimineața se bea o cană de apă fierbinte, de ceai fierbinte sau cafea fierbinte. Aceasta mărește rata metabolică ceea ce face ca regenerarea trupului să fie mai rapidă.
.Renunță să mai consumi lapte și produse lactate deoarece acestea nu sunt digerabile de către trupul omului matur. Pentru a înțelege acest aspect îți recomand să citești articolul meu intitulat: Laptele și produsele lactate: Alimente inadecvate.
.Dacă scaunul este tare nu este recomandată încordarea, ci irigarea intestinală.
.Efectuarea unei plimbări pe zi de cel puțin o oră.
.Nu recomand consumarea de mirodenii, fructe sau legume picante, ca spre exemplu piper, ardei iute, usturoi, ceapă, decât după ce sunt tratate termic pentru a elimina iuțeala lor. Prăjirea usturoiului și a cepei elimină iuțeala acestora. Iuțeala alimentelor poate produce durere și mâncărime.
.Este bine să ajunezi din când în când, spre exemplu o dată pe săptămână. Pe timpul ajunării nu mai mănânci, însă bei cam 1,5-2 l de apă pe zi.
.Îți recomand să nu mai consumi niciun fel de mâncare foarte des. Decât mult dintr-un tip de mâncare este mult mai bine să consumi câte puțin din mai multe tipuri de mâncare. .Este bine să faci în fiecare zi cel puțin câte o plimbare de cam 1 oră.
.Pe timpul cât ai simptome îți recomand să mănânci mai puțin.
Te felicit pentru inteligența de care ai dat dovadă în momentul în care ai refuzat operația chirurgicală de extirpare! Nu este deloc necesar să îți faci griji deoarece nu ești bolnav. Fii absolut sigur că aceste simptome vor dispărea mai devreme sau mai târziu. Îți doresc multă sănătate!
Autor: Mihail Ispan
Mesaj primit de la cel care a pus întrebarea:
„Un articol minunat! Nimeni nu a abordat această temă din această perspectivă. Nicăieri în mediul online. Cu toate astea, simt că aveți dreptate și în acest caz. Simt că ăsta-i adevărul! Mă bucur din suflet că am apelat la dumneavoastră. De asemenea, vă mulțumesc pentru că v-ați făcut timp pentru mine și pentru toți cititorii dumneavoastră.
Țin să vă aduc la cunostință faptul că semințele de in mă ajută foarte mult la digestie. Nu am mai mâncat niciodată semințe de in. Am început să consum înainte și după masa câte o linguriță de semințe de in de ieri dimineață. Încă mai am simptome, însă simt o ameliorare a acestora. Cele 2 sticle de chefir le-am aruncat deja de duminică seara.
Să fiți sănătos și să vă dea Dumnezeu putere să scrieți în continuare despre adevăr, pentru că noi, oamenii, nu cred că am mai fost niciodată mai ignoranți, superficiali, proști, etc. Cu respect!”
Abonați-vă la:
Postări (Atom)