IMPERIUL ROMAN: Cele trei ipostaze ale imperiului român



Spende


Imperiul Roman a fost în fapt Imperiul Român. Imperiul Roman a existat în trei ipostaze: primul imperiu roman, al doilea imperiu roman denumit în istorie ca fiind imperiul roman de apus, al treilea imperiu roman denumit în istorie ca fiind imperiul roman de răsărit și având denumirea oficială de Romania.

Primul imperiu roman s-a aflat pe teritoriul de astăzi al României, Serbiei și Bulgariei și se extindea mult înspre nordul, estul și vestul european. Cetățenii erau numiți romani, în timp ce țăranii erau numiți daci. Administrația primului imperiu roman se afla pe teritorul de astăzi al României. Mai multe despre primul imperiu roman poți afla din articolul meu intitulat: Primul Imperiu Roman. Datorită dezastrelor de natură gigantică petrecute în regiunea carpato-dunăreană, administrația primului imperiu roman s-a retras în sudul Dunării și și-a construit o nouă capitală pe care a numit-o Roma.

Așa a apărut al doilea imperiu roman cunoscut în istorie sub denumirea de imperiul roman de apus. Chiar și istoria scrisă de scribii vaticanului recunosc faptul că în imperiul roman de apus se vorbea protoromâna pe care unii lingviști o denumesc în mod disprețuitor latina vulgară pentru a o declasa în fața latinei clasice care este o limbă ce nu s-a folosit niciodată în vorbire. Alți lingviști denumesc așa-zisa latină vulgară ca fiind limba protoromanică sau chiar protoromâna. Evidențele existenței limbii protoromâne sunt covârșitoare. Protoromâna s-a folosit atât în vorbire cât și în scriere. Pentru a înțelege faptul că limba vorbită a imperiului roman a fost întotdeauna limba protoromână îți recomand să citești articolul meu intitulat Protoromâna: Limba vehiculară a civilizației romane.

Pe timpul decăderii imperiului roman de apus, în intervalul dintre sec. al II-lea și sec. al III-lea e.n., a apărut al treilea imperiu roman cunoscut în istorie sub denumirea imperiul roman de răsărit și care avea denumirea oficială Romania. Termenul Romania tradus din latină în română înseamnă România. Acest imperiu a avut capitala la Costantinopol. În data de 29 mai 1453, Constantinopolul a căzut în mâinile otomanilor ceea ce a însemnat sfârșitul imperiului roman de răsărit.

În același an în care a căzut Constantinopolul au fost constituite principatele românești formate din principatul Moldovei și cel al Țării Românești, iar în anul 1848 a fost inițiat procesul de renaștere a națiunii române pentru ca în anul de grație 1857 cele două principate să se unească sub numele de România. România este cel de-al patrulea imperiu roman cel puțin d.p.d.v. lingvistic datorită faptului că ansamblul format din toate țările în care limba oficială sau limba predominantă este o limbă romanică este denumit în limbajul lingviștilor Romania Continua. Inclusiv Canada francofonă face parte din Romania Continua. Termenul „Romania Continua” tradus din latină în românește înseamnă România Unită. Acest ansamblu nu se numește Latium Continua, nu se numește Italia Continua, ci Romania Continua.

În Roma se află cel puțin 80 de statui de daci. Toți istoricii și arheologii lumii recunosc faptul că aceste statui reprezintă daci. Aceste statui sunt din marmură. Unele dintre aceste statui sunt gigantice. Scribii vaticanului susțin faptul că acești daci ar fi fost prizonieri capturați de romani în decursul războaielor daco-romane. În primul rând se recunoaște din ținuta demnă, nobilă și curajoasă a acestor daci faptul că aceste statui nu pot reprezenta prizonieri, ci daci liberi ce provin dintr-o castă nobilă și care trăiau în Roma în condiții de bunăstare. Din acești daci au provenit mai mulți împărați romani. În al doilea rând, nicio națiune din lume nu a construit vreodată statui gigantice din marmură prizonierilor de război. Dacă națiunile ar fi construit statui gigantice din marmură prizonierilor de război, Washington D.C. ar fi trebuit să fie plin de statui gigantice din marmură ce ar fi reprezentat prizonieri din Irak, Afganistan și din toate țările cotropite de armatele americane, însă astfel de statui nu există. Prizonierilor de război nu li se fac statui. Ei sunt închiși în închisori și torturați, așa cum se întâmplă cu cei închiși de armata americană la Guantamo Bay.

În Roma, însă, nu se găsește nicio statuie care să-l reprezinte pe așa-zisul împărat Traian în ciuda faptului că în istorie este prezentat ca fiind unul dintre cei mai mari împărați din istoria imperiului roman care i-ar fi învins pe daci. Pe așa-numita columnă a lui Traian, nu există nicio statuie care să-l reprezinte pe Traian. Traian nu a fost împărat, ci un general de armată care lucra ca mercenar în slujba administrației primului imperiu roman. Niciunde în lume nu există vreo statuie care să-l reprezinte pe Traian, însă în Roma există nenumărate statui care reprezintă daci. Romanii și dacii erau același neam. Cetățenii erau denumiți romani, iar cei care se trăgeau din țărani, chiar și cei care ajungeau bogați și nobili, erau denumiți daci.

Imperiul Roman a fost în fapt Imperiul Român.

Autor: Mihail Ispan