PRIMUL IMPERIU ROMAN




Primul Imperiu Roman nu s-a aflat în peninsula italică, ci pe teritorul pe care se află acum România, Bulgaria și Serbia. În conformitate cu indiciile pe care actualmente le dețin, granițele Primului Imperiu Roman se extindeau înspre nord și mult înspre estul european. România se numește așa deoarece românii sunt cetățeni romani. În Primul Imperiu Roman exista armata de mercenari a imperiului și armata populară constituită din membri ai popoarelor din Dacia și condusă de obicei de generali daci. Castrele romane erau rezervate armatei de mercenari, iar cetățile daco-romane erau centre de joncțiune dintre mercenari și armata populară. Mercenarii erau soldați profesioniști. Armata de mercenari era constituită din infanterie și cavalerie. Acestea erau echipate atât cu echipament ușor cât și greu de luptă. În plus, mercenarii erau protejați de armuri și zale. Problema mercenarilor era faptul că, din cauza echipamentului, se deplasau cu viteză mică spre zonele de conflict aflate în apropierea granițelor imperiale. Echipamentul de luptă al dacilor era însă foarte redus. Dacii erau echipați numai cu un cal și cu un falx. De aceea, ei puteau ajunge la zona de conflict în mod extrem de rapid. Ajunși la zona de conflict, ei nu doreau să înfrângă neapărat adversarul, ci să-l țină în șah până când soseau trupele de mercenari. În momentul când soseau regimentele de mercenari, dacii se retrăgeau pe a doua linie de front, iar mercenarii avansau pe prima linie. Dacă dușmanul străpungea prima linie, ceea ce se întâmpla rar datorită echipamentului avansat de luptă al mercenarilor, ei aveau ghinionul de a se ciocni cu regimentele dacice. Aceasta era strategia principială a Primului Imperiu Roman de a-și apăra granițele.

În urma catastrofelor de atunci, anume a fluviilor de mâl, administrația imperiului a plănuit să emigreze înspre sud spre peninsula italică. În acest scop, ea a finanțat construcția a două poduri peste Dunăre și anume: a podului lui Traian și a lui Constantin. Traian a fost un general de armată care a fost responsabil cu construirea podului. El nu a fost împărat. Dacă ar fi fost împărat ar fi trebuit să existe cel puțin o statuie în care să fie reprezentat. Există numai o statuie, anume în Marea Britanie, considerată a fi o statuie a lui Traian. Datorită disproporționalității dintre cap și trup, ea nu este considerată nici de istorici și nici de arheologi a fi o statuie autentică, ci una formată din capul unei statui la care s-a adăugat trupul unei alte statui. Împăratul Primului Imperiu Roman a fost Caesar Flavius Constantinus cunoscut sub denumirea de Constantin cel Mare.

Notă: În trecut a existat o civilizație foarte avansată care s-a degradat încontinuu ceea ce a făcut să se stingă în mod complet și definitiv acum cam 500 de ani. În acea civilizație existau oameni uriași de cam 7-9 metri, dar și oameni de statura noastră. Civilizațiile nu evoluează, ci involuează în toate aspectele lor astfel încât chiar și înălțimea oamenilor descrește încontinuu. De aceea, pe la sfârșitul civilizației, înălțimea oamenilor uriași a descrescut și a devenit de cam de 3-5 metri. Împăratul Constantin avea o înălțime de peste 3 metri. El a fost supranumit „cel Mare” nu numai pentru faptele sale mărețe, ci și pentru că era înalt de statură. Generalii Traian și Decebal aveau statura oamenilor din ziua de astăzi.

Pe cele două poduri a trecut o parte din trupele de mercenari care au luat cu ei și lăzile în care se aflau bani de argint. După mercenari au trecut oamenii bogați împreună cu slujbașii lor, cu carele lor și cu vitele lor. Țăranii au construit poduri de lemn pentru a putea trece Dunărea.

În peninsula italică, generalul Traian a asigurat teritoriul. Problema sa era însă faptul că mercenarii nu aveau mâncare prea multă la ei. Ei aveau însă bani cu care au încercat să cumpere alimente de la bogați și țărani. Bogații și țăranii aveau nevoie de mâncare și nu de bani. Ei nu le-a oferit mercenarilor prea multe alimente. De aici a pornit un conflict între generalul Traian și populația dacă.

Pe Arcul de Triumf a lui Constantin, mai precis pe prima frescă de jos în sus, se află o scenă în care mercenari romani hăituiesc țărani daci. În istorie se afirmă faptul că această scenă ar reprezenta mercenari ce voiau să prindă daci pentru a-i vinde ca sclavi, însă această interpretare este greșită. Mercenarii îi hăituiau pe țărani pentru a le putea confisca alimentele. Țăranii au trimis o solie în Dacia. Când au auzit dacii că mercenarii au atacat țăranii daci, ei au atacat, sub conducerea generalului Decebal, regimentele de mercenari aflate încă în Dacia. Decebal a fost înconjurat de trupele mercenarilor. Pentru a nu fi umilit de mercenari, Decebal a preferat să se sinucidă. În cele din urmă, Traian a fost ucis de luptătorii daci, iar mercenarii din peninsula italică s-au supus lui Constantin. În cinstea acestui triumf militar s-a construit Arcul de Triumf a lui Constantin. Pe acest arc de triumf se află 8 statui așezate fiecare pe câte o cornișă aflată pe coloane înalte de tip corintic. Fiecare statuie are o înălțime de peste 3 m. Ele sunt singurele statui de pe acest arc de triumf. Alte ornamente arhitectonice aflate pe acest arc: 8 coloane corintice și basoreliefuri. Cele 8 statui reprezintă doar două personaje dacice. Cel care poartă căciulă este împăratul Constantin, iar celălalt este consilierul lui spiritual, Lipsa căciulii reprezintă legătura continuă cu cerul și Divinitatea.

În plus, față de toate acestea, toate aceste țări împreună: România, Republica Moldova, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Canada francofonă, Mexic, toate țările din America Latină și toate țările din Africa în care se vorbesc așa-numitele limbi latine sunt denumite în limbajul specialiștilor de lingvistică Romania Continua. Am scris „așa-numitele limbi latine” deoarece româna, spre exemplu, nu a apărut din latină, ci latina este o limbă ce a apărut din limba strămoșească a românilor așa cum a afirmat Miceal Ledwith. Miceal Ledwith a fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea ceea ce a făcut să aibă acces la documentele din arhivele secrete ale Vaticanului. Sintagma Romania Continua înseamnă în fapt România Unită. Termenul latinesc „continua” înseamnă continuu, conectat și unit. Așadar, România este recunoscută de lingviști ca fiind un imperiu. Această recunoaștere provine din faptul că pe teritorul României s-au aflat cele mai importante instituții ale Primului Imperiu Roman și că limba strămoșească a românilor era limba acestui imperiu.

Una dintre cele mai importante instituții, poate chiar cea mai importantă, ale Primului Imperiu Roman a fost situată în București pe locul unde se află acum Palatul Parlamentului. Palatul Parlamentului s-a construit pe ruinele acestei instituții. Fluviile de mâl din trecut s-au ciocnit cu clădirea instituției romane cauzând astfel dărâmarea părții de sus a clădirii și a îngropării părții de jos. Partea îngropată în pământ are o înălțime de cel puțin 92 m. Există multe edificii pe teritoriul de astăzi al României construite în timpul Primului Imperiu Roman. Un alt astfel de edificiu se află sub complexul hotelier Hotelul Roman din orașul Băile Herculane. În acest complex hotelier se află un muzeu intitulat Băile termale romane imperiale.

Autor: Mihail Ispan